nov 282014
 

Megyei I. osztály tekehíradó

Az idei év szeptemberében, nekünk, tekéseknek is megkezdődött egy újabb bajnokság.

„Új év, új remények” szokták mondani. Így mi is újult erővel és elszántsággal vágtunk neki a 2014-2015-ös bajnokságnak.

Az első mérkőzések megkezdése előtt, mint minden csapat mi is esélylatolgatásba kezdtünk, mert a tavalyi őszi szezonunk nem volt valami biztató. Annyira nem, hogy a tavaszi szezon megkezdése előtt a tabella legalján találtuk magunkat. Ennek ellenére május végére a csapat egy erős hajrával mégis a középmezőnyben, azaz a hatodik helyen zárta az évet.

Ezen hibánkból tanulva augusztusban, egy nagyon aktív felkészülésbe kezdtünk, hogy szeptemberre a csapat minden tagja a lehető legjobb formáját tudja hozni a pályán. Az első mérkőzésünket a bajnoki címre is esélyes Bősárkányi csapat ellen játszottuk. A jó felkészülésnek és a csapat elszántságának köszönhetően a mérkőzést megnyertük, újabb lendületet és reményt adva ezzel tekéseinknek, hogy ez egy jó szezon kezdete is lehet.

A csapat minden tagján látszik a győzni akarás, ezt mi sem mutatja jobban, hogy edzéseken mindenki részt vesz, és ott is a lehető legjobbat akarja kihozni magából. Azonban, a fizikai felkészülésen kívül, az is fontos, hogy a dobó játékos fejben is ott legyen a pályán. Éppen ezért a mérkőzések előtt, taktikai megbeszélést tartunk, hogy felkészülhessünk az ellenfél játékára. Az eredményeinken is látszik, hogy ezek az apróságok sokat számítanak. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy hét mérkőzés elteltével jelen pillanatban az első helyen állunk és igyekszünk, hogy a hátralévő meccseken is megőrizzük ezt a pozíciót.

Véleményem szerint, sosem volt még ennyire összeszedett a csapat. Igaz a bajnokságból még sok van hátra, viszont elérhető közelségbe került a bajnoki cím megszerzése.

Török Bálint


Elnézést, jelenleg a bejegyzéshez történő hozzászólás nem engedélyezett.